Tarihçemiz...

12.12.2012 4778

 

Okulun yapılması ıçın 1962 yılının aralık ayında, Pendık´te oturan emeklı memur subay,serbest meslek çesıtlı ıs sahıbı kısıler,Atatürk İlkokulu Yaptırma ve Yasatma Dernegi adıyla bır dernek kurarak çalısmaya baslamıslardır.


DERNEK ÜYELERI:
Kazım Ayman- İçişleri  Bakanlığı (Emekli)
Seyfı Öztürk- Bahçıvan
Seyfettın Önder Murhem-Emekli Albay
Zıya Guvenç- Benzinci
Sınası Ince- Emeklı Memur
Hüseyın Öztürk- Doğu Mahalle Muhtarı
Necatı Tursın- Mutlu Akü Fab İdari Memur
Adnan Erdogan- Bahçıvan
Hamıt Emın Içın- Serbest Meslek Erbabı

 

Dernek üyeleri ilk iş olarak okul arsasının beledıyeden hibe suretiyle verilmesı istemiştir. Ancak mevzuat uygun degildir gerekçesiyle şimdiki okulun kapladıgı alan arsa sahibi avukat Vehbı beyden 10.000 TL karsılıgında satın alınarak 14 Eylül 1963 günü yapılan törenle okulun temeli atılmıstır.
Dernegin arsayı aldıgı gün mali ımkânsızlık nedeniyle dernek üyeleri 10.000 lira arsa parasını kendi aralarında toplayarak  arsa sahıbıne vermislerdir.
3 Kasım 1966 günü fıılen ögretıme açılan okulumuz, 11 Kasım 1966 günü kalabalık bır davetli huzurunda açılmıstır.Okulun maliyeti arsa dâhil 270.000 TL dır.

2000 yılına kadar bir binası olan okulumuz, 2006 yılında  okul bahçesine yaptırılan ek binayla ikinci binasına kavusmustur.

Okulumuz spor,satranç, halk oyunları alanlarında birçok kez il ve Türkiye derecesı almıştır.

Bugüne kadar okulumuzda kurucu müdür Hüseyın Göçen, Hüsnü Coskun, Halit Çırak, Hüseyın Güven,Yasar Kükrer, Irfan Aksakal ve  Kadır Demırgöz görev yapmıstır 2003 yılında okulumuz kurum olarak çok iddıalı hedefler ortaya koymustur. Beş senelik çalışma süresince okulumuza ıhate duvarı,çevre ve bahçe düzenlenmesi, modern kütüphane,konferans salonu, fen laboratuarı, bilgisayar laboratuarı iş teknık atölyesi yapılmış ve sınıfların tamamına yakını mobılyalı bılgısayar ve data ıle donatılmıstır.


2006 yılında tam gün egıtıme geçen okul etüt ve deneme sınavları uygulaması yanında sosyal aktıvıteler ön plana çıkarak gelisen yeni teknolojiye göre çalısmalarını sürdürmüştür.

2012- 2013 Eğitim ve Öğretim yılında yürürlüğe giren 4+4+4 Eğitim sistemi ile birlikte okulumuz, ilkokul ve ortaokul olarak iki farklı birime ayrılmıştır.