Atatürk Ortaokulu


Vizyon: Okulumuzu her zaman göreve hazır yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, ülkesine hizmet bilincine sahip öğrencilerimiz, mezunlarımız ve velilerimiz ile birlikte güç birliği sağlayarak; •Ortaöğretim Kurumlar Sınavında yüksek yerleştirme oranına sahip, •Ülkemize, katılımcı, duyarlı, insiyatif kullanabilen gençler yetiştiren, •Sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, Atatürk´ ün ilkelerinin rehberliğinde en iyi eğitimi vererek ülkemizin ve ilimizin en iyi Ortaöğretim Kurumlarına her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren en güçlü eğitim kurumu olmaktır.

Misyon: Atatürk´ün gençlere teslim etmiş olduğu demokrasi bayrağını gelecek nesillere taşıyan, ülkesine ve insanlığa bağlılık duygusu gelişmiş, milli değerlerine bağlı, çağdaş ve laik gençler yetiştirmektir. Bu ilkeden hareketle biz, öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerini sağlamak, onların yeteneklerini ön plana çıkaran; ◦Bilgili, ◦Saygılı, ◦Yenilikçi, ◦Cesaretli, ◦Özgüvenli bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlamak ve onların 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımları kazandırmak okulumuzda Erasmus, eTwinning, Tübitak ve Harezmi Eğitim Modeli projeleri yürütülmektedir.

Başarılar:

Saatler: 09.00- 15.10
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: Yok
Yabancı Dil: Okulumuzda ağırlıklı yabancı dil sınıfı uygulaması yapılmamaktadır.
Sportif Etkinlikler: Küçük Kız Voleybol takımımız Pendik birincisi oldu. Yıldız Erkekler Basketbol takımımız Pendik ikincisi oldu. Yıldız Kız Basketbol takımımız Pendik birincisi oldu. 6D sınıfından Hilal FİDAN İstanbul Anadolu Yakası Tekvando Şampiyonasında birinci oldu.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: Rampasör Projesi TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmada İstanbul Asya Bölge birincisi oldu.

Telefon - 02163540416

Belgegeçer -

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://pendikataturkortaokul.meb.k12.tr

Adres - Sapanbağları Mah. Mithatpaşa Cad. Üsttepe Sok. No/21 Pendik/İstanbul

Öğretmen :60
Öğrenci :1068
Derslik :30
Çok Amaçlı Salon :1
Fen Laboratuvarı :2
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3050
Öğretim Şekli :Tam Gün

Yerleşim Yeri - Pendik Sancak Köprüsü´nden yürüme mesafesi 10 dakikadır.

Adres - Sapanbağları Mah. Mithatpaşa Cad. Üsttepe Sok. No/21 Pendik/İstanbul

Ulaşım 16-16A-16D-17-251-252,133T numaralı otobüs hatları, Tuzla- Pendik ve Pendik- Kadıköy minübüs hatları kullanılarak

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Pendik İlçe Merkezinde Sapanbağları Mahallesinde Bulunan Okulumuz İlçe Kaymakamlığına 2,5 Km. İstanbul Valiliğine ise 34 Km. uzaklıktadır.